Hoe worden de babyarmbandjes en kinderarmbandjes van Mijn Juweel gemaakt?

Ik ben best nieuwsgierig van karakter :-) Jij ook? Leuk! Want dan kun je hier wat meer lezen over de make off van de kinderarmbandjes en babyarmbandjes van Mijn Juweel!

Waar begint het mee?

Het begint allemaal met jou! Jij als klant hebt een bepaalde wens en daar begint een uniek cadeautje mee. Zoek je een armbandje voor een baby of juist een sieraad voor een kleuter of ouder meisje?

Dit bepaald namelijk de maat maar soms ook mijn materiaal-keuze of afwerking van veiligheid.

Ik streef er naar om alle open onderdelen zoals een slotje of ringetje wat bij het armbandje wordt gebruikt dicht te solderen. Op deze manier zal het nooit zomaar verbuigen en open gaan.

Dit zorgt er voor dat de veiligheid heel wat beter gewaarborgd is dan een regulier babyarmbandje of kindersieraad.

Als jij als klant je bestelling hebt geplaatst of je wensen hebt doorgegeven ga ik alle benodigde onderdelen bij elkaar zoeken.
De juiste zoetwaterpareltjes, de stevige gecoate staaldraad, het juiste slotje, de ronde kraaltjes die ik bij elk kinderarmbandje wel gebruik, eventueel Swarovski kristalletjes, een bedeltje of kralenkapjes...

Maar natuurlijk heb ik ook een centimeter nodig om het armbandje op de juiste maat te maken!  

 

En hoe verder?

Nadat ik alle materialen bij elkaar heb gezocht gaat het echte maken beginnen.
De materialen zijn voor zover mogelijk al eerder dicht gesoldeerd dus dat hoef ik niet elke keer opnieuw te doen.
Ik begin vaak met het midden van de armband, zeker als er een bedeltje wordt gebruikt. Zo kan ik elke kant van het armbandje gelijk maken en toch de juiste maat in de gaten houden.
De sterke gecoate staaldraad gaat door speciale draadbeschermers en ik bevestig het slotje en een mooi verlengkettinkje. De kralen die daar speciaal voor zijn gemaakt worden dicht geknepen met een tangetje.
Ik check altijd het armbandje op stevigheid en natuurlijk check ik even of de kralen aan beide kanten gelijk zijn en of de maat van het armbandje is zoals gewenst,

En dan het inpakken!

Het inpakken is toch echt wel onderdeel van je bestelling want je sieraad wordt bij Mijn Juweel niet zomaar, hup, in een doosje of zakje gestopt en verzonden.

Nee, ik verpak je bestelling met zorg!

Een mooi uniek Mijn Juweel sieradendoosje, of een heel schattig zakje voor bijvoorbeeld een setje oorbelletjes. Daaromheen een mooi geschenkpapier of mooi strikje... alleen de verpakking is al zo mooi!
En daarna wordt alles in een super stevig doosje of bij een kleine bestelling in een enveloppe met beschermende bubbelfolie verpakt.

Op deze manier ontvang je je bestelling goed en blijft alles mooi ook tijdens het verzenden!

Hee dat was leuk!

Dat was leuk! Heb jij even mee kunnen lezen hoe het er bij Mijn Juweel aan toe gaat. Zoals je hebt kunnen lezen is een armbandje van Mijn Juweel geen massa-productie. Juist niet!
Elk sieraad maak ik naar wens en op maat. Dat maakt het werken voor mij nu zo leuk en maakt jouw sieraad uniek, net zoals je meisje